Julklapp till honom

Hur många är inne stor inför ett köp av klapp till sin pojkvän? Hur många kan i så fall relatera till en smygande känsla av press? Jag funderar på varför det blir såhär när jag ska köpa julklapp till honom. Min pojkvän är nämligen världens snällaste och obrydda person. Det senare är sagt med betoning av att det både kan vara positivt och negativt. I de fall när man ska köpa julklapp till honom är det positivt. Han bryr sig liksom inte om vad han får trots att han älskar att få någonting. För honom är det verkligen tanken som räknas med julklappar. Det råder inga tvivel om och det säger han dessutom själv. En mycket trevlig person men ändå en press gällande julklapp till honom.

Jag ställer nu frågan; Varför? Varför är det så svårt att skaffa julklapp till honom? Varför känner jag press trots att jag vet att han kommer bli glad för vad jag än införskaffat. Jag har en teori:

I dagens sociala medier-samhälle har man koll på vad folk ger i present till varandra hela tiden. Det är ett jävla delande. ”Titta vad jag köpte i julklapp till honom – mitt hjärtas älskling” kan det stå. Någon annan visar upp högst privata gåvor till sina pojkvänner och talar om hur julklappen ska göra honom extra glad. Ja, om ni förstår vad jag menar. Jag tycker att det känns lite väl överdrivet, för att inte tala om att det är ordentligt privat. Med detta sagt så råder det inga tvivel om att jag påverkas av det. Jag gör verkligen det. 

När jag ska välja julklapp till honom är jag nervös. Inte nervös för hur han ska känna om julklappen jag ger honom. Nej nej, detta finns inte ett uns av nervositet kring. Det gäller den press jag kommer att känna från människor runt omkring mig. Och då tänker några av er: Det är väl bara att inte lägga ut vad jag köpt för julklapp till honom? Måste man hela tiden dela med sig av allt. Svaret på detta är förstås att jag inte är bättre än min omgivning. Jag är en lika stor slav för den rådande situationen som näste person.

Hur upphör man att bry sig? Snälla, säg detta.

1 svar på ”Julklapp till honom

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *