Att man kan störa sig på städhjälp

Det här med städhjälp är lite tudelat. Det finns fortfarande något slags syn hos en del att man borde kunna fixa det där själv. Städhjälp är trams och du borde först jobba dina åtta timmar och sen städa och sen kan du ha roligt. Vet inte om detta är något slags uttryck för Jantelagen det också. Tro inte att du får ha för roligt, tro inte att du får ha fritid, nej städa ska du göra och därmed basta. Ska man tro dem så är det världens misslyckande att anlita städhjälp. Hu så tråkigt de personerna måste ha om de tänker så om sig själva också.

Sen finns det den andra sidan. Som tycker det är rätt så smart det där med städhjälp. Tid över, vissa tycker i och för sig att den tiden ska användas till att jobba och tjäna ihop till städhjälpen. Men andra tycker bara det är bra att hinna göra något utöver ekorrhjulet, har man råd så varför inte göra det enklare för sig själva, slippa stressa ihjäl sig. Städhjälp eller lämna in bilen för däckbyte, sak samma bara det blir gjort, grattis till dig som slipper göra det själv. Det känns ju betydligt mer avslappnat och framför allt trevligare att ha en sådan attityd.

Det har väl alltid funnits de som haft någon form av städhjälp, bara att det förr kanske var en piga eller hushållerska och det var bara de välbärgade som kunde ha det. Om nu en barnfamilj idag tar sig råd att ha städhjälp för att orka rådda vardagen så är väl det bara bra, då slipper man klaga på frånvarande föräldrar som inte har tid med sina barn och sådär. Det finns fördelar med allt, inklusive städhjälp, och vissa av dem kanske inte finns precis framför näsan på en. Det betyder inte att de inte existerar. Om någon tycker att städhjälp är det som får vardagen att flyta på så ser inte jag varför det skulle vara ett problem för någon annan.

Dagens rant om trångsynta människor, som jag hade tid att skriva eftersom min städhjälp ser till att lägenheten är beboelig ett tag till.